Grillowana pierś z kurczaka z ziemniakami, kiszoną kapustą i ogórkami

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Ziemniaki ugotuj, przekrój na połówki i posyp posiekanym koperkiem.
  2. 2Pierś z indyka umyj i pokrój.
  3. 3Grilluj kurczaka na patelni na oliwie z oliwek.
  4. 4Dopraw ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem.
  5. 5Ziemniaki oraz indyka podawaj z kiszoną kapustą oraz ogórkami.
~73 kcal ~309 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 2.9 g
Tłuszcze: 2.2 g
Węglowodany: 10.2 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 12.3 g
Tłuszcze: 9.3 g
Węglowodany: 43.4 g

SKŁADNIKI

Ziemniaki (średnio) gotowane 255 g(3 x sztuka)
Koper ogrodowy 4 g(1 x łyżeczka)
Kura tuszka 50 g(0.5 x filet)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
Kapusta kwaszona 50 g(1 x garść)
Ogórek kiszony 60 g(1 x sztuka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane