Kanapka z tuńczykiem, jajkiem i szczypiorkiem w sosie chrzanowym

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Przygotowanie sosu chrzanowego:

  1. 1Zmieszaj ze sobą jogurt naturalny, chrzan, sok z cytryny oraz sól i pieprz.

Przygotowanie kanapek:

  1. 2Pieczywo posmaruj sosem chrzanowym i ułóż liście sałaty.
  2. 3Następnie dodaj tuńczyka oraz jajko pokrojone w plastry.
  3. 4Całość udekoruj posiekanym szczypiorkiem.
~134 kcal ~131 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 9.0 g
Tłuszcze: 3.1 g
Węglowodany: 17.0 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 8.8 g
Tłuszcze: 3.1 g
Węglowodany: 16.6 g

SKŁADNIKI

Chleb żytni pełnoziarnisty 35 g(1 x kromka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 5 g(0.5 x łyżeczka)
Chrzan 5 g(0.5 x łyżeczka)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)
Sałata 5 g(1 x liść)
Tuńczyk w wodzie 15 g(0.5 x łyżka)
Jaja kurze całe 25 g(0.5 x sztuka)
Szczypiorek 5 g(1 x łyżka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane