Kanapki z szynką, jajkiem, rukolą, kiełkami lucerny, pomidorem i szczypiorkiem

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Jajko ugotuj na twardo.
  2. 2Na pieczywie ułóż listki rukoli i plaster szynki.
  3. 3Następnie umieść na kanapce jajko, kiełki lucerny oraz pomidora pokrojonego w plastry.
  4. 4Całość posyp posiekanym szczypiorkiem.
~86 kcal ~129 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 6.1 g
Tłuszcze: 2.5 g
Węglowodany: 9.6 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 9.2 g
Tłuszcze: 3.7 g
Węglowodany: 14.3 g

SKŁADNIKI

Chleb Graham 30 g(1 x kromka)
Rukola świeża 20 g(1 x garść)
Szynka kanapkowa 20 g(1 x plaster)
Jaja kurze całe 25 g(0.5 x sztuka)
Kiełki lucerny 10 g(1 x łyżka)
Pomidor 40 g(2 x plaster)
Szczypiorek 5 g(1 x łyżka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane