Kasza jaglana z krewetkami, papryką, zielonym groszkiem i listkami mięty

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Kaszę jaglaną ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, do gotującej się wody dodaj kurkumę.
  2. 2Krewetki rozmróź, oczyść i podduś na oliwie z oliwek.
  3. 3Paprykę umyj, pokrój na cienkie paski.
  4. 4Obsmaż krewetki z obu stron na oliwie, następnie dodaj zielony groszek oraz pokrojoną paprykę, duś przez kilka minut.
  5. 5Krewetki skrop sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.
  6. 6Podawaj z kaszą i udekoruj listkami mięty.
~131 kcal ~411 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 9.5 g
Tłuszcze: 3.8 g
Węglowodany: 14.4 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 29.8 g
Tłuszcze: 11.9 g
Węglowodany: 45.4 g

SKŁADNIKI

Kasza jaglana 50 g
Oliwa z oliwek 8 g(1 x łyżka)
Groszek zielony 70 g(0.5 x szklanka)
Papryka czerwona 70 g(0.5 x mała sztuka)
Mięta 15 g(3 x liść)
Kurkuma 1 g
Krewetki świeże 100 g(0.5 x porcja)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane