Kurczak z kaszą jaglaną, puree z zielonego groszku i buraczkami

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Mięso umyj, dopraw solą i pieprzem, a następnie griluj na patelni na oliwie z oliwek. Kaszę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Groszek wrzuć na wrzątek i gotuj do miękkości. Ugotowany groszek zmiksuj z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Buraki umyj, obierz i zetrzyj na tarce, a następnie dopraw solą i pieprzem oraz skrop sokiem z cytryny. Kaszę podawaj z kurczakiem z puree z zielonego groszku oraz buraczkami.

~142 kcal ~466 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.7 g
Tłuszcze: 4.6 g
Węglowodany: 19.1 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 18.6 g
Tłuszcze: 15.3 g
Węglowodany: 62.8 g

SKŁADNIKI

Kasza jaglana 75 g
Kura tuszka 50 g(0.5 x filet)
Oliwa z oliwek 8 g(1 x łyżka)
Groszek zielony 70 g(0.5 x szklanka)
cytryna 6 g(2 x łyżeczka)
Burak 120 g(1 x sztuka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane