Pieczone krewetki z jarmużem, burakami i batatami z miodem i tymiankiem

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Piekarnik nagrzej do 180–200 stopni.
  2. 2Warzywa dokładnie umyj, a następnie pokrój w plastry, jarmuż porwij w palcach.
  3. 3Przełóż warzywa na blachę wyłożoną papierem, skrop oliwą z oliwek, miodem oraz posyp tymiankiem, piecz przez 15–20 minut.
  4. 410 minut przed końcem pieczenia dodaj rozmrożone i oczyszczone krewetki.
~72 kcal ~336 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.6 g
Tłuszcze: 1.4 g
Węglowodany: 9.0 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 26.3 g
Tłuszcze: 6.5 g
Węglowodany: 42.3 g

SKŁADNIKI

Krewetki świeże 100 g(0.5 x porcja)
Batat 115 g(0.5 x sztuka)
Jarmuż 120 g(2 x liść)
Burak 120 g(1 x sztuka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Miód pszczeli 12 g(1 x łyżeczka)
Tymianek 1 g

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane