Risotto z krewetkami, szpinakiem, parmezanem i suszonymi pomidorami

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Krewetki rozmróź i oczyść. Liście szpinaku dokładnie umyj.
  2. 2Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. 3Cebulę umyj, obierz, pokrój w kostkę i podduś na oliwie z oliwek.
  4. 4Do cebuli dodaj czosnek wyciśnięty przez praskę, krewetki, pokrojone suszone pomidory, szpinak, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz.
  5. 5Podawaj z ryżem, całość posyp parmezanem i posiekaną natką pietruszki.
~192 kcal ~534 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 9.1 g
Tłuszcze: 5.0 g
Węglowodany: 27.1 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 25.4 g
Tłuszcze: 14.0 g
Węglowodany: 75.4 g

SKŁADNIKI

Ryż brązowy 90 g(0.5 x szklanka)
Szpinak (świeży) 40 g(2 x garść)
Krewetki świeże 50 g
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Oliwa z oliwek 8 g(1 x łyżka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Pomidory suszone nie solone 20 g(0.5 x garść)
Zioła prowansalskie 1 g
Ser Parmezan 8 g(1 x łyżka)
Pietruszka liście 6 g(1 x łyżeczka)
Ryż brązowy 90 g(0.5 x szklanka)
Szpinak (świeży) 40 g(2 x garść)
Krewetki świeże 50 g
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Oliwa z oliwek 8 g(1 x łyżka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Pomidory suszone nie solone 20 g(0.5 x garść)
Zioła prowansalskie 1 g
Ser Parmezan 8 g(1 x łyżka)
Pietruszka liście 6 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane