Łosoś w sosie czosnkowym z ryżem basmati i mieszanką warzyw z kalafiorem, brokułem i marchwią

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Łososia dopraw solą oraz pieprzem, a następnie pokrój na kawałki i duś na patelni na oliwie z oliwek.
  2. 2Następnie dodaj mrożone warzywa i duś pod przykryciem.
  3. 3Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  4. 4W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą jogurt naturalny, sok z cytryny, zioła prowasalskie, czosnek wyciśnięty przez praskę, sól oraz pieprz.
  5. 5Całość podawaj razem z ryżem oraz łososiem z warzywami skropionym sosem czosnkowym.
~143 kcal ~562 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 6.2 g
Tłuszcze: 5.0 g
Węglowodany: 17.8 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 24.4 g
Tłuszcze: 19.9 g
Węglowodany: 70.4 g

SKŁADNIKI

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane