Łosoś w sosie czosnkowym z ryżem basmati i mieszanką warzyw z kalafiorem, brokułem i marchwią
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Łososia dopraw solą oraz pieprzem, a następnie pokrój na kawałki i duś na patelni na oliwie z oliwek.
- 2Następnie dodaj mrożone warzywa i duś pod przykryciem.
- 3Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- 4W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą jogurt naturalny, sok z cytryny, zioła prowasalskie, czosnek wyciśnięty przez praskę, sól oraz pieprz.
- 5Całość podawaj razem z ryżem oraz łososiem z warzywami skropionym sosem czosnkowym.
Wartości odżywcze w:
~143 kcal
~562 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 6.2 g |
Tłuszcze: | 5.0 g |
Węglowodany: | 17.8 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 24.4 g |
Tłuszcze: | 19.9 g |
Węglowodany: | 70.4 g |
SKŁADNIKI
Łosoś świeży | 100 g(1 x porcja) |
Oliwa z oliwek | 8 g(1 x łyżka) |
Mieszanka warzywna z kalafiorem, brokułami i marchwią | 75 g |
Ryż basmati | 75 g |
Jogurt naturalny 2% tłuszczu | 125 g(0.5 x szklanka) |
Czosnek | 5 g(1 x ząbek) |
Zioła prowansalskie | 1 g |
cytryna | 6 g(2 x łyżeczka) |
KOMENTARZE