Łosoś w sosie czosnkowym z ryżem parboiled i mieszanką warzyw z kalafiorem, brokułami i marchwią

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Łososia dopraw solą oraz pieprzem, a następnie pokrój na kawałki i duś na patelni na oliwie z oliwek.
  2. 2Następnie dodaj mrożone warzywa i duś pod przykryciem.
  3. 3Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  4. 4W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą jogurt naturalny, sok z cytryny, zioła prowasalskie, czosnek wyciśnięty przez praskę, sól oraz pieprz.
  5. 5Całość podawaj razem z ryżem oraz łososiem z warzywami skropionym sosem czosnkowym.
~127 kcal ~594 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.7 g
Tłuszcze: 4.3 g
Węglowodany: 15.9 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 26.8 g
Tłuszcze: 20.4 g
Węglowodany: 74.9 g

SKŁADNIKI

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane