Łosoś w sosie czosnkowym z ryżem parboiled i mieszanką warzyw z kalafiorem, brokułami i marchwią
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Łososia dopraw solą oraz pieprzem, a następnie pokrój na kawałki i duś na patelni na oliwie z oliwek.
- 2Następnie dodaj mrożone warzywa i duś pod przykryciem.
- 3Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- 4W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą jogurt naturalny, sok z cytryny, zioła prowasalskie, czosnek wyciśnięty przez praskę, sól oraz pieprz.
- 5Całość podawaj razem z ryżem oraz łososiem z warzywami skropionym sosem czosnkowym.
Wartości odżywcze w:
~127 kcal
~594 kcal
Zdrowy przepis
| Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
|---|---|
| Białko: | 5.7 g |
| Tłuszcze: | 4.3 g |
| Węglowodany: | 15.9 g |
| Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
|---|---|
| Białko: | 26.8 g |
| Tłuszcze: | 20.4 g |
| Węglowodany: | 74.9 g |
SKŁADNIKI
| Łosoś świeży | 100 g(1 x porcja) |
| Oliwa z oliwek | 8 g(1 x łyżka) |
| Ryż parboiled | 75 g |
| Jogurt naturalny 2% tłuszczu | 125 g(0.5 x szklanka) |
| Zioła prowansalskie | 1 g |
| cytryna | 6 g(2 x łyżeczka) |
| Czosnek | 5 g(1 x ząbek) |
| Mieszanka warzywna z kalafiorem, brokułami i marchwią | 150 g |
KOMENTARZE