Łosoś z kaszą gryczaną i warzywami na patelnię
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Łososia dopraw solą oraz pieprzem, a następnie pokrój na kawałki.
- 2Duś na patelni na oliwie z oliwek.
- 3Następnie dodaj mrożone warzywa i duś pod przykryciem.
- 4Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Wartości odżywcze w:
~137 kcal
~451 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 7.4 g |
Tłuszcze: | 4.7 g |
Węglowodany: | 16.1 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 24.4 g |
Tłuszcze: | 15.5 g |
Węglowodany: | 52.8 g |
SKŁADNIKI
Łosoś świeży | 100 g(1 x porcja) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Kasza gryczana | 75 g |
Mieszanka warzyw "na patelnię" | 150 g |
KOMENTARZE