Bakłażany faszerowane kaszą jaglaną

Posiłek 60 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Bakłażany umyj, przekrój, mocno posól i pozostaw na kilkanaście minut, a następnie przepłucz dużą ilością wody i piecz w piekarniku przez 15 minut w 180 stopniach.
  2. 2Kaszę jaglaną przepłucz bieżącą wodą, a następnie gotuj przez 8–10 minut.
  3. 3Wyjmij bakłażany z piekarnika, wydrąż środek.
  4. 4Na rozgrzanej patelni na oliwie z oliwek zeszklij cebulę
  5. 5Następnie dodaj pokrojone pomidory, pieczarki, wydrążony miąższ z bakłażanów i ugotowaną kaszę.
  6. 6Całość dopraw przyprawami do smaku, a następnie dodaj jajko i całość dokładnie wymieszaj.
  7. 7Bakłażany nadziej farszem, wstaw do piekarnika na 8–10 minut i piecz w 180 stopniach.
  8. 8Podawaj posypane natką pietruszki.
~44 kcal ~279 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 2.3 g
Tłuszcze: 1.5 g
Węglowodany: 5.1 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 14.5 g
Tłuszcze: 9.9 g
Węglowodany: 32.6 g

SKŁADNIKI

Kasza jaglana gotowana 50 g
Pieczarka uprawna świeża 60 g(1 x garść)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Bakłażan 240 g(1 x sztuka)
Pomidor 170 g(1 x sztuka)
Jaja kurze całe 50 g(1 x sztuka)
Pietruszka liście 12 g(1 x łyżka)
Kasza jaglana gotowana 50 g
Pieczarka uprawna świeża 60 g(1 x garść)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Bakłażan 240 g(1 x sztuka)
Pomidor 170 g(1 x sztuka)
Jaja kurze całe 50 g(1 x sztuka)
Pietruszka liście 12 g(1 x łyżka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane