Bananowy omlet z truskawkami

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Białko oddziel od żółtka, a następnie ubij na sztywną pianę.
  2. 2Żółtko zmieszaj z mąką, mlekiem i rozgniecionym bananem.
  3. 3Uzyskaną masę dodaj do ubitych białek.
  4. 4Ciasto smaż na rozgrzanej patelni na oleju rzepakowym.
  5. 5Podawaj z pokrojonymi w plasterki truskawkami.
~95 kcal ~224 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 4.3 g
Tłuszcze: 3.3 g
Węglowodany: 11.8 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 10.2 g
Tłuszcze: 7.8 g
Węglowodany: 27.9 g

SKŁADNIKI

Jaja kurze całe 50 g(1 x sztuka)
Banan 60 g(0.5 x sztuka)
Mąka pszenna typ 1850 24 g(2 x łyżka)
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 30 g(3 x łyżka)
Truskawki 70 g(1 x garść)
Olej rzepakowy tłoczony na zimno 2 g(0.5 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane

Przepis fajny. Jutro spróbuję <3

OdpowiedzAnuluj dodanie odpowiedzi

Zamiast mąki polecam płatki jaglane, mleko też nie jest konieczne. Na wierzch poelcam z serkiem ziarnistym i jakimikolwiek owocami ;)

OdpowiedzAnuluj dodanie odpowiedzi

Super pomysł z tymi płatkami jaglanymi! :)

Jestem na diecie od 5 lat i naprawdę polecam wszystkim ten przepis na omlet

OdpowiedzAnuluj dodanie odpowiedzi