Bruschetta z mozzarellą, czosnkiem, pomidorami i bazylią
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Czosnek wyciśnij przez praskę, zmieszaj z oliwą z oliwek, całość rozsmaruj na pieczywie.
- 2Ułóż pokrojony ser mozarella, plastry pomidora oraz cebulę.
- 3Kanapki zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 5 minut (opcjonalnie można użyć mikrofali) aż do rozpuszczenia się sera.
- 4Całość udekoruj świeżymi listkami bazylii.
Wartości odżywcze w:
~127 kcal
~136 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 6.6 g |
Tłuszcze: | 4.7 g |
Węglowodany: | 14.4 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 7.1 g |
Tłuszcze: | 5.0 g |
Węglowodany: | 15.4 g |
SKŁADNIKI
Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
Ser mozzarella | 15 g(0.5 x porcja) |
Pomidor | 40 g(2 x plaster) |
Czosnek | 5 g(1 x ząbek) |
Bazylia liście świeże | 15 g(3 x liść) |
Oliwa z oliwek | 2 g(0.5 x łyżeczka) |
KOMENTARZE