Bruschetta z mozzarellą, czosnkiem, pomidorami i bazylią

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Czosnek wyciśnij przez praskę, zmieszaj z oliwą z oliwek, całość rozsmaruj na pieczywie.
  2. 2Ułóż pokrojony ser mozarella, plastry pomidora oraz cebulę.
  3. 3Kanapki zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 5 minut (opcjonalnie można użyć mikrofali) aż do rozpuszczenia się sera.
  4. 4Całość udekoruj świeżymi listkami bazylii.
~127 kcal ~136 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 6.6 g
Tłuszcze: 4.7 g
Węglowodany: 14.4 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 7.1 g
Tłuszcze: 5.0 g
Węglowodany: 15.4 g

SKŁADNIKI

Chleb Graham 30 g(1 x kromka)
Ser mozzarella 15 g(0.5 x porcja)
Pomidor 40 g(2 x plaster)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Bazylia liście świeże 15 g(3 x liść)
Oliwa z oliwek 2 g(0.5 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane