Carpaccio z buraków z orzechami i bazylią

Posiłek 60 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Buraki zawinięte w folię aluminiową piecz w piekarniku w 200 stopniach przez 45 minut lub ugotuj w mundurkach.
  2. 2Obierz buraki ze skórki, pokrój w plastry i wyłóż na talerz.
  3. 3W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą oliwę z oliwek, miód oraz sól i pieprz.
  4. 4Podawaj buraki posypane posiekanymi orzechami, skropione przygotowanym dressingiem oraz z listkami bazylii.
~62 kcal ~170 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 1.7 g
Tłuszcze: 2.3 g
Węglowodany: 8.4 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 4.7 g
Tłuszcze: 6.2 g
Węglowodany: 23.3 g

SKŁADNIKI

Burak 240 g(2 x sztuka)
Orzechy arachidowe 6 g(0.5 x łyżka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Miód pszczeli 12 g(1 x łyżeczka)
Bazylia liście świeże 15 g(3 x liść)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane