Carpaccio z buraków z orzechami i bazylią
Posiłek
60 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Buraki zawinięte w folię aluminiową piecz w piekarniku w 200 stopniach przez 45 minut lub ugotuj w mundurkach.
- 2Obierz buraki ze skórki, pokrój w plastry i wyłóż na talerz.
- 3W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą oliwę z oliwek, miód oraz sól i pieprz.
- 4Podawaj buraki posypane posiekanymi orzechami, skropione przygotowanym dressingiem oraz z listkami bazylii.
Wartości odżywcze w:
~62 kcal
~170 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 1.7 g |
Tłuszcze: | 2.3 g |
Węglowodany: | 8.4 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 4.7 g |
Tłuszcze: | 6.2 g |
Węglowodany: | 23.3 g |
SKŁADNIKI
Burak | 240 g(2 x sztuka) |
Orzechy arachidowe | 6 g(0.5 x łyżka) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Miód pszczeli | 12 g(1 x łyżeczka) |
Bazylia liście świeże | 15 g(3 x liść) |
KOMENTARZE