Delikatny gulasz z indyka z jabłkami

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Kaszę jaglaną ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2Mięso umyj, pokrój i dopraw czosnkiem wyciśniętym przez praskę, zielem angielskim, liściem laurowym, solą oraz pieprzem.
  3. 3Indyka bardzo krótko grilluj na oliwie z oliwek, a następnie duś pod przykryciem z odrobiną wody.
  4. 4Cebulę umyj, obierz i drobno posiekaj, dodaj do indyka.
  5. 5Jabłko umyj, obierz i pokrój, a następnie dodaj do gulaszu.
  6. 6Całość duś na małym ogniu.
  7. 7Podawaj z kaszą jaglaną i posiekaną natką pietruszki.
~97 kcal ~334 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 3.8 g
Tłuszcze: 2.5 g
Węglowodany: 14.6 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 13.0 g
Tłuszcze: 8.6 g
Węglowodany: 50.3 g

SKŁADNIKI

Indyk tuszka 50 g(0.5 x porcja)
Kasza jaglana 50 g(0.5 x woreczek)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Jabłko 180 g(1 x sztuka)
Pietruszka liście 12 g(1 x łyżka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane