Dorsz z ryżem parboiled i warzywami na patelnię
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Filety z dorsza umyj, osusz, dopraw solą oraz pieprzem.
- 2Następnie duś rybę na patelni na oliwie z oliwek.
- 3Dodaj mrożone warzywa i duś pod przykryciem.
- 4Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Wartości odżywcze w:
~164 kcal
~424 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 7.9 g |
Tłuszcze: | 3.7 g |
Węglowodany: | 24.4 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 20.5 g |
Tłuszcze: | 9.5 g |
Węglowodany: | 63.0 g |
SKŁADNIKI
Dorsz świeży | 100 g(1 x filet) |
Oliwa z oliwek | 8 g(1 x łyżka) |
Ryż parboiled | 75 g |
Mieszanka warzyw "na patelnię" | 75 g |
KOMENTARZE