Dorsz z warzywami i brązowym ryżem

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Piekarnik rozgrzej do 180 stopni.
  2. 2Filety dokładnie umyj, osusz i ułóż w naczyniu żaroodpornym.
  3. 3Marchew, seler i pietruszkę umyj, a następnie obierz i zetrzyj na tarce.
  4. 4Cebulę umyj, obierz, pokrój, a następnie podduś na oliwie z oliwek razem z pozostałymi warzywami.
  5. 5Warzywa dopraw solą oraz pieprzem, a następnie przełóż do naczynia żaroodpornego.
  6. 6Filety razem z warzywami piecz w temperaturze 180 stopni przez 20–25 minut.
  7. 7Podawaj z ugotowanym ryżem.
~119 kcal ~492 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.2 g
Tłuszcze: 4.4 g
Węglowodany: 14.2 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 21.5 g
Tłuszcze: 18.5 g
Węglowodany: 59.1 g

SKŁADNIKI

Dorsz świeży 100 g(1 x filet)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Marchew 45 g(1 x sztuka)
Pietruszka korzeń 80 g(1 x sztuka)
Seler korzeniowy 50 g(0.5 x porcja)
Ryż brązowy 75 g
Oliwa z oliwek 16 g(2 x łyżka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane

Jkijbh

OdpowiedzAnuluj dodanie odpowiedzi