Dorsz z warzywami i kaszą gryczaną

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Piekarnik rozgrzej do 180 stopni.
  2. 2Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. 3Filety dokładnie umyj, osusz i ułóż w naczyniu żaroodpornym.
  4. 4Marchew, seler i pietruszkę umyj, a następnie obierz i zetrzyj na tarce.
  5. 5Cebulę umyj, obierz, pokrój, a następnie podduś na oliwie z oliwek razem z pozostałymi warzywami.
  6. 6Warzywa dopraw solą oraz pieprzem, a następnie przełóż do naczynia żaroodpornego.
  7. 7Filety razem z warzywami piecz w temperaturze 180 stopni przez 20–25 minut.
  8. 8Podawaj z ugotową kaszą gryczaną.
~106 kcal ~432 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 6.3 g
Tłuszcze: 2.8 g
Węglowodany: 13.6 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 25.6 g
Tłuszcze: 11.4 g
Węglowodany: 55.6 g

SKŁADNIKI

Dorsz świeży 100 g(1 x filet)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Marchew 45 g(1 x sztuka)
Pietruszka korzeń 80 g(1 x sztuka)
Seler korzeniowy 50 g(0.5 x porcja)
Oliwa z oliwek 8 g(1 x łyżka)
Kasza gryczana 75 g

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane