Duszony kurczak z cukinią i pieczarkami oraz kaszą gryczaną

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Mięso z kurczaka umyj, pokrój i dopraw czosnkiem wyciśniętym przez praskę, ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem.
  2. 2Kurczaka bardzo krótko grilluj na oliwie z oliwek, a następnie duś pod przykryciem z niewielką ilością wody.
  3. 3Dodaj drobno posiekaną cebulę i pietruszkę oraz marchew i cukinię pokrojone w talarki, pieczarki; duś do miękkości.
  4. 4Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  5. 5Całość udekoruj świeżymi listkami bazylii.
~81 kcal ~334 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 4.1 g
Tłuszcze: 2.7 g
Węglowodany: 9.9 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 16.9 g
Tłuszcze: 11.1 g
Węglowodany: 41.2 g

SKŁADNIKI

Kura tuszka 50 g(0.5 x filet)
Kasza gryczana 50 g(0.5 x woreczek)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Pietruszka korzeń 40 g(0.5 x sztuka)
Marchew 45 g(1 x sztuka)
Cukinia 125 g(0.5 x sztuka)
Bazylia liście świeże 15 g(3 x liść)
Pieczarka uprawna świeża 30 g(0.5 x garść)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane