Duszony kurczak z czerwoną papryką, pieczarkami, natką pietruszki i kaszą gryczaną

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Cebulę, paprykę oraz pieczarki umyj i drobno pokrój, a następnie duś na patelni.
  2. 2Kurczaka umyj, pokrój i dodaj do warzyw. Duś do miękkości.
  3. 3Całość dopraw ziołami prowansalskimi oraz pieprzem.
  4. 4Kaszę ugotuj zgodnie z intrukcją na opakowaniu.
  5. 5Podawaj kaszę razem z sosem z kurczaka i warzyw, całość posyp posiekaną natką pietruszki.
~74 kcal ~313 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 4.1 g
Tłuszcze: 1.8 g
Węglowodany: 10.1 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 17.4 g
Tłuszcze: 7.7 g
Węglowodany: 42.7 g

SKŁADNIKI

Kura tuszka 50 g(0.5 x filet)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Pieczarka uprawna świeża 60 g(1 x garść)
Papryka czerwona 200 g(1 x duża sztuka)
Kasza gryczana 50 g(0.5 x woreczek)
Pietruszka liście 12 g(1 x łyżka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane