Duszony kurczak z czerwoną papryką, pieczarkami, natką pietruszki i kaszą gryczaną
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Cebulę, paprykę oraz pieczarki umyj i drobno pokrój, a następnie duś na patelni.
- 2Kurczaka umyj, pokrój i dodaj do warzyw. Duś do miękkości.
- 3Całość dopraw ziołami prowansalskimi oraz pieprzem.
- 4Kaszę ugotuj zgodnie z intrukcją na opakowaniu.
- 5Podawaj kaszę razem z sosem z kurczaka i warzyw, całość posyp posiekaną natką pietruszki.
Wartości odżywcze w:
~74 kcal
~313 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 4.1 g |
Tłuszcze: | 1.8 g |
Węglowodany: | 10.1 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 17.4 g |
Tłuszcze: | 7.7 g |
Węglowodany: | 42.7 g |
SKŁADNIKI
Kura tuszka | 50 g(0.5 x filet) |
Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
Pieczarka uprawna świeża | 60 g(1 x garść) |
Papryka czerwona | 200 g(1 x duża sztuka) |
Kasza gryczana | 50 g(0.5 x woreczek) |
Pietruszka liście | 12 g(1 x łyżka) |
KOMENTARZE