Faszerowana papryka z brązowym ryżem, tuńczykiem i zielonym groszkiem

Posiłek 60 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Paprykę umyj, odetnij górną część i usuń gniazda nasienne, a następnie sparz wrzątkiem. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W osobnym naczyniu wymieszaj ze sobą ugotowany ryż, tuńczyka, zielony groszek, oliwę z oliwek oraz kurkumę i zioła prowansalskie. Papryki nadziej przygotowaną masą i przykryj odciętą częścią papryki. Piecz w 180 stopniach przez 25 minut.

~85 kcal ~196 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 4.7 g
Tłuszcze: 2.4 g
Węglowodany: 10.8 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 10.9 g
Tłuszcze: 5.6 g
Węglowodany: 25.0 g

SKŁADNIKI

Papryka czerwona 140 g(1 x mała sztuka)
Ryż brązowy 25 g
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Tuńczyk w wodzie 30 g(1 x łyżka)
Groszek zielony 30 g(2 x łyżka)
Kurkuma 1 g
Zioła prowansalskie 1 g

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane