Faszerowana papryka z brązowym ryżem, tuńczykiem, kukurydzą i natką pietruszki
Posiłek
60 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Paprykę umyj, odetnij górną część i usuń gniazda nasienne, a następnie sparz wrzątkiem. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W osobnym naczyniu wymieszaj ze sobą ugotowany ryż, tuńczyka, kukurydzę, oliwę z oliwek oraz kurkumę i zioła prowansalskie. Papryki nadziej przygotowaną masą i przykryj odciętą częścią papryki. Piecz w 180 stopniach przez 25 minut, udekoruj natką pietruszki.
Wartości odżywcze w:
~92 kcal
~226 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 4.5 g |
Tłuszcze: | 2.4 g |
Węglowodany: | 12.6 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 11.1 g |
Tłuszcze: | 6.0 g |
Węglowodany: | 31.2 g |
SKŁADNIKI
Papryka czerwona | 140 g(1 x mała sztuka) |
Ryż brązowy | 25 g |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Tuńczyk w wodzie | 30 g(1 x łyżka) |
Kukurydza konserwowa | 40 g(2 x łyżka ) |
Kurkuma | 1 g |
Zioła prowansalskie | 1 g |
Pietruszka liście | 6 g(1 x łyżeczka) |
KOMENTARZE