Faszerowana papryka z kaszą jęczmienną, pieczarkami, pomidorami i natką pietruszki

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Paprykę umyj, odetnij górną część i usuń gniazda nasienne, a następnie sparz wrzątkiem. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę i pieczarki drobno pokrój, a następnie podduś na oliwie z oliwek. Pomidor umyj, sparz wrzątkiem i drobno pokrój. W osobnym naczyniu wymieszaj ze sobą ugotowaną kaszę, pieczarki, pokrojone pomidory, czosnek wyciśnięty przez praskę oraz kurkumę i zioła prowansalskie. Papryki nadziej przygotowaną masą i przykryj odciętą częścią papryki. Piecz w 180 stopniach przez 25 minut, podawaj udekorowane natką pietruszki.

~60 kcal ~204 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 1.8 g
Tłuszcze: 1.6 g
Węglowodany: 9.3 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 6.2 g
Tłuszcze: 5.5 g
Węglowodany: 31.9 g

SKŁADNIKI

Papryka żółta 140 g(1 x mała sztuka)
Kasza jęczmienna perłowa 25 g
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Pieczarka uprawna świeża 60 g(1 x garść)
Pomidor 50 g
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Zioła prowansalskie 1 g
Kurkuma 1 g
Pietruszka liście 6 g(1 x łyżeczka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane