Faszerowana papryka z kaszą jaglaną, pieczarkami, suszonymi pomidorami i natką pietruszki

Posiłek 60 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Paprykę umyj, odetnij górną część i usuń gniazda nasienne, a następnie sparz wrzątkiem. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę i pieczarki drobno pokrój, a następnie podduś na oliwie z oliwek. W osobnym naczyniu wymieszaj ze sobą ugotowaną kaszę, pieczarki, posiekane suszone pomidory, czosnek wyciśnięty przez praskę oraz kurkumę i zioła prowansalskie. Papryki nadziej przygotowaną masą i przykryj odciętą częścią papryki. Piecz w 180 stopniach przez 25 minut, podawaj udekorowane natką pietruszki.

~91 kcal ~287 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 3.0 g
Tłuszcze: 3.1 g
Węglowodany: 12.5 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 9.5 g
Tłuszcze: 9.9 g
Węglowodany: 39.3 g

SKŁADNIKI

Papryka żółta 140 g(1 x mała sztuka)
Kasza jaglana 25 g
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Pieczarka uprawna świeża 60 g(1 x garść)
Pomidory suszone nie solone 20 g(0.5 x garść)
Oliwa z oliwek 8 g(2 x łyżeczka)
Zioła prowansalskie 1 g
Kurkuma 1 g
Pietruszka liście 6 g(1 x łyżeczka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane