Faszerowana papryka z kaszą jaglaną, suszonymi pomidorami, mozzarellą i bazylią

Posiłek 60 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Paprykę umyj, odetnij górną część i usuń gniazda nasienne, a następnie sparz wrzątkiem. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W osobnym naczyniu wymieszaj ze sobą ugotowaną kaszę, posiekane suszone pomidory, czosnek wyciśnięty przez praskę, oliwę z oliwek oraz kurkumę i zioła prowansalskie. Papryki nadziej przygotowaną masą, posyp startą mozzarellą i przykryj odciętą częścią papryki. Piecz w 180 stopniach przez 25 minut, podawaj udekorowane listkami bazylii.

~121 kcal ~294 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 6.1 g
Tłuszcze: 4.4 g
Węglowodany: 13.9 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 14.9 g
Tłuszcze: 10.7 g
Węglowodany: 34.0 g

SKŁADNIKI

Papryka czerwona 140 g(1 x mała sztuka)
Kasza jaglana 25 g
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Pomidory suszone nie solone 20 g(0.5 x garść)
Kurkuma 1 g
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
Ser mozzarella 30 g(1 x porcja)
Bazylia liście świeże 15 g(3 x liść)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane