Faszerowana papryka z kaszą jaglaną, tuńczykiem, kukurydzą i natką pietruszki

Posiłek 60 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Paprykę umyj, odetnij górną część i usuń gniazda nasienne, a następnie sparz wrzątkiem. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W osobnym naczyniu wymieszaj ze sobą ugotowaną kaszę, tuńczyka, kukurydzę, oliwę z oliwek oraz kurkumę i zioła prowansalskie. Papryki nadziej przygotowaną masą i przykryj odciętą częścią papryki. Piecz w 180 stopniach przez 25 minut, udekoruj natką pietruszki.

~94 kcal ~232 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 4.8 g
Tłuszcze: 2.5 g
Węglowodany: 12.7 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 12.0 g
Tłuszcze: 6.3 g
Węglowodany: 31.3 g

SKŁADNIKI

Papryka czerwona 140 g(1 x mała sztuka)
Kasza jaglana 25 g
Tuńczyk w wodzie 30 g(1 x łyżka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Kukurydza konserwowa 40 g(2 x łyżka )
Kurkuma 1 g
Zioła prowansalskie 1 g
Pietruszka liście 6 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane