Faszerowana papryka z soczewicą, kaszą jaglaną, pieczarkami i suszonymi pomidorami

Posiłek 60 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Soczewicę oraz kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Paprykę umyj, odetnij górną część i usuń gniazda nasienne, a następnie sparz wrzątkiem. Cebulę i pieczarki drobno pokrój, a następnie podduś na oliwie z oliwek. Suszone pomidory drobno pokrój. W osobnym naczyniu wymieszaj ze sobą ugotowaną kaszę, soczewicę, pieczarki, pokrojone pomidory, czosnek wyciśnięty przez praskę oraz kurkumę i zioła prowansalskie. Papryki nadziej przygotowaną masą i przykryj odciętą częścią papryki. Piecz w 180 stopniach przez 25 minut, podawaj z natką pietruszki.

~112 kcal ~394 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.3 g
Tłuszcze: 3.2 g
Węglowodany: 15.2 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 18.8 g
Tłuszcze: 11.3 g
Węglowodany: 53.5 g

SKŁADNIKI

Papryka czerwona 140 g(1 x mała sztuka)
Kasza jaglana 25 g
Soczewica czerwona nasiona suche 36 g(3 x łyżka)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Pieczarka uprawna świeża 60 g(1 x garść)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Pomidory suszone nie solone 20 g(0.5 x garść)
Pietruszka liście 6 g(1 x łyżeczka)
Kurkuma 1 g
Zioła prowansalskie 1 g
Oliwa z oliwek 8 g(1 x łyżka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane