Faszerowane papryki z brązowym ryżem, kurczakiem, zielonym groszkiem i mozzarellą
Posiłek
60 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Paprykę umyj, odetnij górną część i usuń gniazda nasienne, a następnie sparz wrzątkiem. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mięso umyj, pokrój, dopraw solą oraz pieprzem, a następnie krótko grilluj na patelni. W osobnym naczyniu wymieszaj ze sobą ugotowany ryż, kurczaka, zielony groszek, oliwę z oliwek oraz kurkumę i zioła prowansalskie. Papryki nadziej przygotowaną masą, posyp startą mozzarellą i przykryj odciętą częścią papryki. Piecz w 180 stopniach przez 25 minut.
Wartości odżywcze w:
~107 kcal
~256 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 5.5 g |
Tłuszcze: | 4.6 g |
Węglowodany: | 10.7 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 13.1 g |
Tłuszcze: | 11.0 g |
Węglowodany: | 25.9 g |
SKŁADNIKI
Papryka czerwona | 140 g(1 x mała sztuka) |
Kura tuszka | 10 g(0.5 x plaster) |
Ryż brązowy | 25 g |
Groszek zielony | 30 g(2 x łyżka) |
Kurkuma | 1 g |
Zioła prowansalskie | 1 g |
Ser mozzarella | 30 g(1 x porcja) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
KOMENTARZE