Faszerowane papryki z brązowym ryżem, kurczakiem, zielonym groszkiem i mozzarellą

Posiłek 60 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Paprykę umyj, odetnij górną część i usuń gniazda nasienne, a następnie sparz wrzątkiem. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mięso umyj, pokrój, dopraw solą oraz pieprzem, a następnie krótko grilluj na patelni. W osobnym naczyniu wymieszaj ze sobą ugotowany ryż, kurczaka, zielony groszek, oliwę z oliwek oraz kurkumę i zioła prowansalskie. Papryki nadziej przygotowaną masą, posyp startą mozzarellą i przykryj odciętą częścią papryki. Piecz w 180 stopniach przez 25 minut.

~107 kcal ~256 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.5 g
Tłuszcze: 4.6 g
Węglowodany: 10.7 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 13.1 g
Tłuszcze: 11.0 g
Węglowodany: 25.9 g

SKŁADNIKI

Papryka czerwona 140 g(1 x mała sztuka)
Kura tuszka 10 g(0.5 x plaster)
Ryż brązowy 25 g
Groszek zielony 30 g(2 x łyżka)
Kurkuma 1 g
Zioła prowansalskie 1 g
Ser mozzarella 30 g(1 x porcja)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane