Faszerowane papryki z kaszą jaglaną, kurczakiem, pomidorami, mozzarellą i bazylią

Posiłek 60 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Paprykę umyj, odetnij górną część i usuń gniazda nasienne, a następnie sparz wrzątkiem. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mięso umyj, pokrój, dopraw solą oraz pieprzem, a następnie krótko grilluj na patelni. Cebulę oraz pomidory umyj, obierz, drobno posiekaj, a następnie podduś na patelni razem z mięsem. W osobnym naczyniu wymieszaj ze sobą ugotowaną kaszę, kurczaka, cebulę, pomidora, czosnek wyciśnięty przez praskę, oliwę z oliwek oraz kurkumę i zioła prowansalskie. Papryki nadziej przygotowaną masą, posyp startą mozzarellą i przykryj odciętą częścią papryki. Piecz w 180 stopniach przez 25 minut, podawaj udekorowane listkami bazylii.

~95 kcal ~281 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.1 g
Tłuszcze: 4.2 g
Węglowodany: 9.2 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 15.0 g
Tłuszcze: 12.3 g
Węglowodany: 27.3 g

SKŁADNIKI

Papryka czerwona 140 g(1 x mała sztuka)
Kura tuszka 20 g(1 x plaster)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Kasza jaglana 25 g
Cebula 20 g(2 x plaster)
Pomidor 50 g
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Kurkuma 1 g
Zioła prowansalskie 1 g
Ser mozzarella 30 g(1 x porcja)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane