Faszerowane papryki z ryżem paraboiled, kurczakiem, pomidorem, mozzarellą i bazylią

Posiłek 60 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Paprykę umyj, odetnij górną część i usuń gniazda nasienne, a następnie sparz wrzątkiem. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mięso umyj, pokrój, dopraw solą oraz pieprzem, a następnie krótko grilluj na patelni. Cebulę oraz pomidory umyj, obierz, drobno posiekaj, a następnie podduś na patelni razem z mięsem. W osobnym naczyniu wymieszaj ze sobą ugotowany ryż, kurczaka, cebulę, pomidora, oliwę z oliwek oraz kurkumę i zioła prowansalskie. Papryki nadziej przygotowaną masą, posyp startą mozzarellą i przykryj odciętą częścią papryki. Piecz w 180 stopniach przez 25 minut, podawaj udekorowane listkami bazylii.

~93 kcal ~283 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 4.7 g
Tłuszcze: 3.9 g
Węglowodany: 9.5 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 14.4 g
Tłuszcze: 11.9 g
Węglowodany: 29.1 g

SKŁADNIKI

Papryka czerwona 140 g(1 x mała sztuka)
Ryż parboiled 25 g
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Kura tuszka 20 g(1 x plaster)
Cebula 20 g(2 x plaster)
Pomidor 50 g
Kurkuma 1 g
Zioła prowansalskie 1 g
Ser mozzarella 30 g(1 x porcja)
Bazylia liście świeże 15 g(3 x liść)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane