Grillowana pierś indyka z ziemniakami i surówką z marchewki i selera

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Ziemniaki ugotuj, przekrój na połówki i posyp posiekanym koperkiem.
  2. 2Pierś z kurczaka umyj, pokrój i grilluj na patelni na oliwie z oliwek.
  3. 3Dopraw ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem.
  4. 4Marchew oraz seler zetrzyj na tarce, skrop sokiem z cytryny.
  5. 5Do surówki dodaj sparzone rodzynki oraz dopraw solą i pieprzem.
~73 kcal ~313 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 2.9 g
Tłuszcze: 1.6 g
Węglowodany: 11.5 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 12.3 g
Tłuszcze: 6.9 g
Węglowodany: 49.4 g

SKŁADNIKI

Indyk tuszka 50 g(0.5 x porcja)
Ziemniaki (średnio) gotowane 255 g(3 x sztuka)
Koper ogrodowy 16 g(2 x łyżka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Marchew 45 g(1 x sztuka)
Seler korzeniowy 50 g(0.5 x porcja)
Rodzynki suszone 7 g(1 x łyżeczka)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane