Grillowana pierś indyka z ziemniakami i surówką z marchewki i selera
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Ziemniaki ugotuj, przekrój na połówki i posyp posiekanym koperkiem.
- 2Pierś z kurczaka umyj, pokrój i grilluj na patelni na oliwie z oliwek.
- 3Dopraw ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem.
- 4Marchew oraz seler zetrzyj na tarce, skrop sokiem z cytryny.
- 5Do surówki dodaj sparzone rodzynki oraz dopraw solą i pieprzem.
Wartości odżywcze w:
~73 kcal
~313 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 2.9 g |
Tłuszcze: | 1.6 g |
Węglowodany: | 11.5 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 12.3 g |
Tłuszcze: | 6.9 g |
Węglowodany: | 49.4 g |
SKŁADNIKI
Indyk tuszka | 50 g(0.5 x porcja) |
Ziemniaki (średnio) gotowane | 255 g(3 x sztuka) |
Koper ogrodowy | 16 g(2 x łyżka) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Marchew | 45 g(1 x sztuka) |
Seler korzeniowy | 50 g(0.5 x porcja) |
Rodzynki suszone | 7 g(1 x łyżeczka) |
cytryna | 3 g(1 x łyżeczka) |
KOMENTARZE