Grillowana pierś z indyka z brokułami i kaszą jaglaną
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Kaszę jaglaną ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- 2Pierś z kurczaka umyj i pokrój.
- 3Kurczaka grilluj na patelni na oliwie z oliwek.
- 4Dopraw ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem.
- 5Brokuły wrzuć na wrzątek, blanszuj około 3–5 minut.
Wartości odżywcze w:
~133 kcal
~272 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 6.5 g |
Tłuszcze: | 4.0 g |
Węglowodany: | 17.6 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 13.2 g |
Tłuszcze: | 8.1 g |
Węglowodany: | 35.9 g |
SKŁADNIKI
Indyk tuszka | 50 g(0.5 x porcja) |
Kasza jaglana | 50 g(0.5 x woreczek) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Brokuły | 100 g(1 x porcja) |
KOMENTARZE