Grillowana pierś z indyka z brokułami i kaszą jaglaną

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Kaszę jaglaną ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2Pierś z kurczaka umyj i pokrój.
  3. 3Kurczaka grilluj na patelni na oliwie z oliwek.
  4. 4Dopraw ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem.
  5. 5Brokuły wrzuć na wrzątek, blanszuj około 3–5 minut.
~133 kcal ~272 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 6.5 g
Tłuszcze: 4.0 g
Węglowodany: 17.6 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 13.2 g
Tłuszcze: 8.1 g
Węglowodany: 35.9 g

SKŁADNIKI

Indyk tuszka 50 g(0.5 x porcja)
Kasza jaglana 50 g(0.5 x woreczek)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Brokuły 100 g(1 x porcja)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane