Grillowana pierś z indyka z ziemniakami, kiszoną kapustą i buraczkami

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Ziemniaki ugotuj, przekrój na połówki i posyp posiekanym koperkiem.
  2. 2Pierś z indyka umyj, pokrój i grilluj na patelni na oliwie z oliwek.
  3. 3Dopraw ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem.
  4. 4Buraczki ugotuj w mundurkach, obierz, zetrzyj na tarce, dodaj sok z cytryny oraz sól i pieprz.
  5. 5Ziemniaki oraz indyka podawaj z kiszoną kapustą oraz buraczkami.
~71 kcal ~350 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 2.7 g
Tłuszcze: 2.2 g
Węglowodany: 10.0 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 13.1 g
Tłuszcze: 10.9 g
Węglowodany: 49.2 g

SKŁADNIKI

Ziemniaki (średnio) gotowane 255 g(3 x sztuka)
Indyk tuszka 50 g(0.5 x porcja)
Oliwa z oliwek 8 g(1 x łyżka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
Burak 120 g(1 x sztuka)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)
Kapusta kwaszona 50 g(1 x garść)
Koper ogrodowy 4 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane