Grillowana pierś z kurczaka z brokułami i brązowym ryżem

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Brązowy ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2Pierś z kurczaka umyj i pokrój.
  3. 3Grilluj kurczaka na patelni na oliwie z oliwek.
  4. 4Dopraw ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem.
  5. 5Brokuły wrzuć na wrzątek, blanszuj około 3–5 minut.
~138 kcal ~282 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.7 g
Tłuszcze: 4.9 g
Węglowodany: 17.5 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 11.7 g
Tłuszcze: 10.0 g
Węglowodany: 35.7 g

SKŁADNIKI

Kura tuszka 50 g(0.5 x filet)
Ryż brązowy 50 g(0.5 x woreczek)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Brokuły 100 g(1 x porcja)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane