Grillowana pierś z kurczaka z ziemniakami i buraczkami
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Ziemniaki ugotuj, przekrój na połówki i posyp posiekanym koperkiem.
- 2Pierś z kurczaka umyj, pokrój i grilluj na patelni na oliwie z oliwek.
- 3Dopraw ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem.
- 4Jabłko umyj, obierz i zetrzyj na tarce.
- 5Buraczki ugotuj w mundurkach, obierz, zetrzyj na tarce, skrop sokiem z cytryny.
- 6Do buraczków dodaj starte jabłko oraz dopraw je solą i pieprzem.
Wartości odżywcze w:
~68 kcal
~364 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 2.5 g |
Tłuszcze: | 1.8 g |
Węglowodany: | 10.3 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 13.3 g |
Tłuszcze: | 9.5 g |
Węglowodany: | 55.5 g |
SKŁADNIKI
Kura tuszka | 50 g(0.5 x filet) |
Ziemniaki (średnio) gotowane | 255 g(3 x sztuka) |
Burak | 120 g(1 x sztuka) |
cytryna | 3 g(1 x łyżeczka) |
Koper ogrodowy | 16 g(2 x łyżka) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Jabłko | 90 g(0.5 x sztuka) |
KOMENTARZE