Grillowana pierś z kurczaka z ziemniakami i buraczkami

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Ziemniaki ugotuj, przekrój na połówki i posyp posiekanym koperkiem.
  2. 2Pierś z kurczaka umyj, pokrój i grilluj na patelni na oliwie z oliwek.
  3. 3Dopraw ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem.
  4. 4Jabłko umyj, obierz i zetrzyj na tarce.
  5. 5Buraczki ugotuj w mundurkach, obierz, zetrzyj na tarce, skrop sokiem z cytryny.
  6. 6Do buraczków dodaj starte jabłko oraz dopraw je solą i pieprzem.
~68 kcal ~364 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 2.5 g
Tłuszcze: 1.8 g
Węglowodany: 10.3 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 13.3 g
Tłuszcze: 9.5 g
Węglowodany: 55.5 g

SKŁADNIKI

Kura tuszka 50 g(0.5 x filet)
Ziemniaki (średnio) gotowane 255 g(3 x sztuka)
Burak 120 g(1 x sztuka)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)
Koper ogrodowy 16 g(2 x łyżka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Jabłko 90 g(0.5 x sztuka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane