Grillowana pierś z kurczaka z ziemniakami i papryką

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Ziemniaki ugotuj, przekrój na połówki i posyp posiekanym koperkiem.
  2. 2Pierś z kurczaka umyj i pokrój.
  3. 3Grilluj kurczaka na patelni na oliwie z oliwek.
  4. 4Dopraw ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem.
  5. 5Paprykę pokrój w plastry.
~56 kcal ~334 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 2.3 g
Tłuszcze: 1.4 g
Węglowodany: 8.5 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 14.0 g
Tłuszcze: 8.1 g
Węglowodany: 50.4 g

SKŁADNIKI

Kura tuszka 50 g(0.5 x filet)
Oliwa z oliwek 2 g(0.5 x łyżeczka)
Ziemniaki (średnio) gotowane 255 g(3 x sztuka)
Koper ogrodowy 4 g(1 x łyżeczka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
Papryka czerwona 140 g(1 x mała sztuka)
Papryka zielona 140 g(1 x mała sztuka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane