Grillowana pierś z kurczaka z ziemniakami, kiszoną kapustą i ogórkami
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Ziemniaki ugotuj, przekrój na połówki i posyp posiekanym koperkiem.
- 2Pierś z indyka umyj i pokrój.
- 3Grilluj kurczaka na patelni na oliwie z oliwek.
- 4Dopraw ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem.
- 5Ziemniaki oraz indyka podawaj z kiszoną kapustą oraz ogórkami.
Wartości odżywcze w:
~73 kcal
~309 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 2.9 g |
Tłuszcze: | 2.2 g |
Węglowodany: | 10.2 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 12.3 g |
Tłuszcze: | 9.3 g |
Węglowodany: | 43.4 g |
SKŁADNIKI
Ziemniaki (średnio) gotowane | 255 g(3 x sztuka) |
Koper ogrodowy | 4 g(1 x łyżeczka) |
Kura tuszka | 50 g(0.5 x filet) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Zioła prowansalskie | 4 g(1 x łyżeczka) |
Kapusta kwaszona | 50 g(1 x garść) |
Ogórek kiszony | 60 g(1 x sztuka) |
KOMENTARZE
Sniadanie