Grillowane kanapki z łososiem, pesto z rukoli oraz pomidorkami koktajlowymi

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Przygotowanie pesto:

  1. 1Zmiksuj ze sobą rukolę, oliwę z oliwek, zmiażdżony ząbek czosnku, parmezan, sok z cytryny oraz sól i pieprz.

Przygotowanie kanapek:

  1. 2Pieczywo posmaruj przygotowaną pastą.
  2. 3Następnie dodaj plastry wędzonego łososia i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.
  3. 4Całość podgrzej w tosterze.
~97 kcal ~124 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.0 g
Tłuszcze: 3.3 g
Węglowodany: 11.5 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 6.5 g
Tłuszcze: 4.2 g
Węglowodany: 14.9 g

SKŁADNIKI

Chleb Graham 30 g(1 x kromka)
Rukola świeża 40 g(2 x garść)
Czosnek 2.5 g(0.5 x ząbek)
Oliwa z oliwek 2 g(0.5 x łyżeczka)
Ser Parmezan 2 g(0.5 x łyżeczka)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)
Łosoś wędzony 10 g(0.5 x plaster)
Pomidor 40 g

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane