Grillowane kanapki z łososiem, pesto z rukoli oraz pomidorkami koktajlowymi
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
Przygotowanie pesto:
- 1Zmiksuj ze sobą rukolę, oliwę z oliwek, zmiażdżony ząbek czosnku, parmezan, sok z cytryny oraz sól i pieprz.
Przygotowanie kanapek:
- 2Pieczywo posmaruj przygotowaną pastą.
- 3Następnie dodaj plastry wędzonego łososia i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.
- 4Całość podgrzej w tosterze.
Wartości odżywcze w:
~97 kcal
~124 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 5.0 g |
Tłuszcze: | 3.3 g |
Węglowodany: | 11.5 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 6.5 g |
Tłuszcze: | 4.2 g |
Węglowodany: | 14.9 g |
SKŁADNIKI
Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
Rukola świeża | 40 g(2 x garść) |
Czosnek | 2.5 g(0.5 x ząbek) |
Oliwa z oliwek | 2 g(0.5 x łyżeczka) |
Ser Parmezan | 2 g(0.5 x łyżeczka) |
cytryna | 3 g(1 x łyżeczka) |
Łosoś wędzony | 10 g(0.5 x plaster) |
Pomidor | 40 g |
KOMENTARZE