Grillowane kanapki z łososiem, sosem chrzanowym i rukolą

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Przygotowanie sosu chrzanowego:

  1. 1Zmieszaj ze sobą jogurt naturalny, chrzan, sok z cytryny oraz sól i pieprz.

Przygotowanie kanapek:

  1. 2Pieczywo posmaruj sosem chrzanowym.
  2. 3Następnie połóż liście rukoli oraz plaster wędzonego łososia i posyp siemieniem lnianym.
  3. 4Całość podgrzej w tosterze.
~171 kcal ~227 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 9.4 g
Tłuszcze: 4.5 g
Węglowodany: 22.6 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 12.5 g
Tłuszcze: 6.0 g
Węglowodany: 30.1 g

SKŁADNIKI

Chleb Graham 60 g(2 x kromka)
Chrzan 10 g(1 x łyżeczka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 10 g(1 x łyżeczka)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)
Łosoś wędzony 20 g(1 x plaster)
Rukola świeża 20 g(1 x garść)
Len nasiona 10 g(1 x łyżka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane