Grillowane kanapki z łososiem, sosem chrzanowym i rukolą
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
Przygotowanie sosu chrzanowego:
- 1Zmieszaj ze sobą jogurt naturalny, chrzan, sok z cytryny oraz sól i pieprz.
Przygotowanie kanapek:
- 2Pieczywo posmaruj sosem chrzanowym.
- 3Następnie połóż liście rukoli oraz plaster wędzonego łososia i posyp siemieniem lnianym.
- 4Całość podgrzej w tosterze.
Wartości odżywcze w:
~171 kcal
~227 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 9.4 g |
Tłuszcze: | 4.5 g |
Węglowodany: | 22.6 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 12.5 g |
Tłuszcze: | 6.0 g |
Węglowodany: | 30.1 g |
SKŁADNIKI
Chleb Graham | 60 g(2 x kromka) |
Chrzan | 10 g(1 x łyżeczka) |
Jogurt naturalny 2% tłuszczu | 10 g(1 x łyżeczka) |
cytryna | 3 g(1 x łyżeczka) |
Łosoś wędzony | 20 g(1 x plaster) |
Rukola świeża | 20 g(1 x garść) |
Len nasiona | 10 g(1 x łyżka) |
KOMENTARZE