Grillowane kanapki z guacamole, łososiem i pomidorkami koktajlowymi

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Przygotowanie pasty guacamole:

  1. 1Awokado obierz ze skórki, a następnie pokrój na kawałki.
  2. 2Zmieszaj ze sobą kawałki awokado, rozgnieciony w prasce ząbek czosnku, sok z cytryny oraz sól i pieprz.

Przygotowanie kanapkek:

  1. 3Pieczywo posmaruj przygotowaną pastą.
  2. 4Następnie dodaj plastry łososia i udekoruj przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi.
  3. 5Całość podgrzej w tosterze.
~133 kcal ~205 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 6.4 g
Tłuszcze: 3.7 g
Węglowodany: 18.0 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 10.0 g
Tłuszcze: 5.8 g
Węglowodany: 27.9 g

SKŁADNIKI

Chleb Graham 60 g(2 x kromka)
Awokado 30 g(2 x plaster)
Czosnek 2.5 g(0.5 x ząbek)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)
Łosoś wędzony 20 g(1 x plaster)
Pomidor 40 g

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane