Grillowane kanapki z guacamole, łososiem i pomidorkami koktajlowymi
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
Przygotowanie pasty guacamole:
- 1Awokado obierz ze skórki, a następnie pokrój na kawałki.
- 2Zmieszaj ze sobą kawałki awokado, rozgnieciony w prasce ząbek czosnku, sok z cytryny oraz sól i pieprz.
Przygotowanie kanapkek:
- 3Pieczywo posmaruj przygotowaną pastą.
- 4Następnie dodaj plastry łososia i udekoruj przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi.
- 5Całość podgrzej w tosterze.
Wartości odżywcze w:
~133 kcal
~205 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 6.4 g |
Tłuszcze: | 3.7 g |
Węglowodany: | 18.0 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 10.0 g |
Tłuszcze: | 5.8 g |
Węglowodany: | 27.9 g |
SKŁADNIKI
Chleb Graham | 60 g(2 x kromka) |
Awokado | 30 g(2 x plaster) |
Czosnek | 2.5 g(0.5 x ząbek) |
cytryna | 3 g(1 x łyżeczka) |
Łosoś wędzony | 20 g(1 x plaster) |
Pomidor | 40 g |
KOMENTARZE