Grillowane kanapki z indykiem i ananasem w sosie musztardowo-miodowym

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Przygotowanie indyka:

  1. 1Pierś z indyka oprósz delikatnie ulubionymi przyprawami, kurkumą, solą oraz pieprzem.
  2. 2Grilluj na patelni aż do uzyskania złocistego koloru.

Przygotowanie sosu miodowo-musztardowego:

  1. 3Zmieszaj w osobnym naczyniu musztardę, oliwę z oliwek, miód, kolendrę oraz sól i pieprz.

Przygotowanie kanapek:

  1. 4Na pieczywie ułóż liście sałaty.
  2. 5Następnie dodaj plastry ananasa i grillowanego indyka oraz sos miodowo-musztardowy.
  3. 6Całość podgrzej w tosterze,
~155 kcal ~260 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 6.6 g
Tłuszcze: 4.9 g
Węglowodany: 20.8 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 11.1 g
Tłuszcze: 8.2 g
Węglowodany: 34.9 g

SKŁADNIKI

Chleb Graham 60 g(2 x kromka)
Sałata 10 g(2 x liść)
Musztarda 5 g(0.5 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 2 g(0.5 x łyżeczka)
Miód pszczeli 6 g(0.5 x łyżeczka)
Kolendra 5 g(1 x łyżeczka)
Ananas 40 g(0.5 x plaster)
Kura tuszka 40 g(2 x plaster)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane