Grillowane kanapki z indykiem, kozim serem, rukolą i żurawiną w sosie miodowo-musztardowym
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
Przygotowanie indyka:
- 1Pierś z indyka oprószdelikatnie ulubionymi przyprawami, solą oraz pieprzem.
- 2Grilluj na patelni aż do uzyskania złocistego koloru.
Przygotowanie sosu miodowo-musztardowego:
- 3Zmieszaj w osobnym naczyniu musztardę, oliwę z oliwek, miód, kolendrę oraz sól i pieprz.
Przygotowanie kanapek:
- 4Na pieczywie rozsmaruj ser kozi oraz ułóż liście rukoli.
- 5Następnie dodaj sos miodowo-musztardowy i pokrojone orzechy włoskie.
- 6Kanapki podgrzej w tosterze.
Wartości odżywcze w:
~174 kcal
~281 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 6.5 g |
Tłuszcze: | 4.6 g |
Węglowodany: | 26.3 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 10.5 g |
Tłuszcze: | 7.4 g |
Węglowodany: | 42.3 g |
SKŁADNIKI
Chleb żytni pełnoziarnisty | 70 g(2 x kromka) |
Ser kozi miękki | 12.5 g(0.5 x porcja) |
Rukola świeża | 40 g(2 x garść) |
Oliwa z oliwek | 2 g(0.5 x łyżeczka) |
Miód pszczeli | 6 g(0.5 x łyżeczka) |
Musztarda | 5 g(0.5 x łyżeczka) |
Indyk tuszka | 20 g(1 x plaster) |
Żurawina suszona | 6 g(0.5 x łyżka ) |
KOMENTARZE