Grillowane kanapki z indykiem, kozim serem, rukolą i żurawiną w sosie miodowo-musztardowym

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Przygotowanie indyka:

  1. 1Pierś z indyka oprószdelikatnie ulubionymi przyprawami, solą oraz pieprzem.
  2. 2Grilluj na patelni aż do uzyskania złocistego koloru.

Przygotowanie sosu miodowo-musztardowego:

  1. 3Zmieszaj w osobnym naczyniu musztardę, oliwę z oliwek, miód, kolendrę oraz sól i pieprz.

Przygotowanie kanapek:

  1. 4Na pieczywie rozsmaruj ser kozi oraz ułóż liście rukoli.
  2. 5Następnie dodaj sos miodowo-musztardowy i pokrojone orzechy włoskie.
  3. 6Kanapki podgrzej w tosterze.
~174 kcal ~281 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 6.5 g
Tłuszcze: 4.6 g
Węglowodany: 26.3 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 10.5 g
Tłuszcze: 7.4 g
Węglowodany: 42.3 g

SKŁADNIKI

Chleb żytni pełnoziarnisty 70 g(2 x kromka)
Ser kozi miękki 12.5 g(0.5 x porcja)
Rukola świeża 40 g(2 x garść)
Oliwa z oliwek 2 g(0.5 x łyżeczka)
Miód pszczeli 6 g(0.5 x łyżeczka)
Musztarda 5 g(0.5 x łyżeczka)
Indyk tuszka 20 g(1 x plaster)
Żurawina suszona 6 g(0.5 x łyżka )

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane