Grillowane kanapki z indykiem z masłem koperkowo-czosnkowym, rukolą i czerwoną papryką
Posiłek
60 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
Przygotowanie indyka:
- 1Pierś z indyka oprósz delikatnie ulubionymi przyprawami, solą oraz pieprzem.
- 2Grilluj na patelni aż do uzyskania złocistego koloru.
Przygotowanie masła koperkowego:
- 3Masło zmieszaj z koperkiem, wyciśniętym przez praskę czosnkiem, ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem.
Przygotowanie kanapek:
- 4Pieczywo posmaruj masłem czosnkowo-koperkowym, a następnie ułóż na nim listki rukoli.
- 5Następnie dodaj grillowanego indyka oraz pokrojoną w plastry czerwoną paprykę.
- 6Całość podgrzej w tosterze.
Wartości odżywcze w:
~129 kcal
~204 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 5.4 g |
Tłuszcze: | 4.0 g |
Węglowodany: | 17.3 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 8.7 g |
Tłuszcze: | 6.4 g |
Węglowodany: | 27.5 g |
SKŁADNIKI
Chleb Graham | 60 g(2 x kromka) |
Masło extra | 5 g(1 x porcja) |
Koper ogrodowy | 8 g(1 x łyżka) |
Czosnek | 2.5 g(0.5 x ząbek) |
Zioła prowansalskie | 4 g(1 x łyżeczka) |
Indyk tuszka | 20 g |
Rukola świeża | 40 g(2 x garść) |
Papryka czerwona | 20 g(2 x plaster) |
KOMENTARZE