Grillowane kanapki z indykiem z masłem koperkowo-czosnkowym, rukolą i czerwoną papryką

Posiłek 60 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Przygotowanie indyka:

  1. 1Pierś z indyka oprósz delikatnie ulubionymi przyprawami, solą oraz pieprzem.
  2. 2Grilluj na patelni aż do uzyskania złocistego koloru.

Przygotowanie masła koperkowego:

  1. 3Masło zmieszaj z koperkiem, wyciśniętym przez praskę czosnkiem, ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem.

Przygotowanie kanapek:

  1. 4Pieczywo posmaruj masłem czosnkowo-koperkowym, a następnie ułóż na nim listki rukoli.
  2. 5Następnie dodaj grillowanego indyka oraz pokrojoną w plastry czerwoną paprykę.
  3. 6Całość podgrzej w tosterze.
~129 kcal ~204 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.4 g
Tłuszcze: 4.0 g
Węglowodany: 17.3 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 8.7 g
Tłuszcze: 6.4 g
Węglowodany: 27.5 g

SKŁADNIKI

Chleb Graham 60 g(2 x kromka)
Masło extra 5 g(1 x porcja)
Koper ogrodowy 8 g(1 x łyżka)
Czosnek 2.5 g(0.5 x ząbek)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
Indyk tuszka 20 g
Rukola świeża 40 g(2 x garść)
Papryka czerwona 20 g(2 x plaster)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane