Grillowane kanapki z pesto z brokułów, żółtą papryką i pomidorem

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Przygotowanie indyka:

  1. 1Pierś z indyka oprósz delikatnie ulubionymi przyprawami, solą oraz pieprzem.
  2. 2Grilluj na patelni aż do uzyskania złocistego koloru.

Przygotowanie pesto:

  1. 3Brokuły wrzuć na wrzącą wodę i gotuj przez około 3˜–4 minuty.
  2. 4Zmiksuj ze sobą ugotowane brokuły, oliwę z oliwek, zmiażdżony ząbek czosnku, sok z cytryny oraz sól i pieprz.

Przygotowanie kanapek:

  1. 5Pieczywo posmaruj przygotowaną pastą.
  2. 6Następnie dodaj pokrojonego w plastry pomidora i żółtą paprykę.
  3. 7Całość podgrzej w tosterze.
~113 kcal ~191 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 3.8 g
Tłuszcze: 3.1 g
Węglowodany: 17.2 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 6.4 g
Tłuszcze: 5.2 g
Węglowodany: 29.0 g

SKŁADNIKI

Chleb Graham 60 g(2 x kromka)
Brokuły 40 g
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Czosnek 2.5 g(0.5 x ząbek)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)
Pomidor 40 g(2 x plaster)
Papryka żółta 20 g(2 x plaster)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane