Grillowane kanapki z pesto z brokułów, żółtą papryką i pomidorem
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
Przygotowanie indyka:
- 1Pierś z indyka oprósz delikatnie ulubionymi przyprawami, solą oraz pieprzem.
- 2Grilluj na patelni aż do uzyskania złocistego koloru.
Przygotowanie pesto:
- 3Brokuły wrzuć na wrzącą wodę i gotuj przez około 3–4 minuty.
- 4Zmiksuj ze sobą ugotowane brokuły, oliwę z oliwek, zmiażdżony ząbek czosnku, sok z cytryny oraz sól i pieprz.
Przygotowanie kanapek:
- 5Pieczywo posmaruj przygotowaną pastą.
- 6Następnie dodaj pokrojonego w plastry pomidora i żółtą paprykę.
- 7Całość podgrzej w tosterze.
Wartości odżywcze w:
~113 kcal
~191 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 3.8 g |
Tłuszcze: | 3.1 g |
Węglowodany: | 17.2 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 6.4 g |
Tłuszcze: | 5.2 g |
Węglowodany: | 29.0 g |
SKŁADNIKI
Chleb Graham | 60 g(2 x kromka) |
Brokuły | 40 g |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Czosnek | 2.5 g(0.5 x ząbek) |
cytryna | 3 g(1 x łyżeczka) |
Pomidor | 40 g(2 x plaster) |
Papryka żółta | 20 g(2 x plaster) |
KOMENTARZE