Grillowane kanapki z pesto z brokułów, indykiem i pomidorem

Posiłek 60 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Przygotowanie indyka:

  1. 1Pierś z indyka oprósz delikatnie ulubionymi przyprawami, solą oraz pieprzem.
  2. 2Grilluj na patelni aż do uzyskania złocistego koloru.

Przygotowanie pesto:

  1. 3Brokuły wrzuć na wrzącą wodę i gotuj przez około 3–4 minuty.
  2. 4Zmiksuj ze sobą ugotowane brokuły, oliwę z oliwek, zmiażdżony ząbek czosnku, parmezan, sok z cytryny oraz sól i pieprz.

Przygotowanie kanapek:

  1. 5Pieczywo posmaruj przygotowaną pastą.
  2. 6Następnie dodaj grillowanego indyka i plastry pomidora.
  3. 7Całość podgrzej w tosterze.
~130 kcal ~220 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 6.1 g
Tłuszcze: 4.4 g
Węglowodany: 16.2 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 10.3 g
Tłuszcze: 7.4 g
Węglowodany: 27.6 g

SKŁADNIKI

Chleb Graham 60 g(2 x kromka)
Brokuły 40 g
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Ser Parmezan 4 g(1 x łyżeczka)
Czosnek 2.5 g(0.5 x ząbek)
Pomidor 40 g(2 x plaster)
Indyk tuszka 20 g

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane