Grillowane kanapki z pesto z brokułów, indykiem i pomidorem
Posiłek
60 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
Przygotowanie indyka:
- 1Pierś z indyka oprósz delikatnie ulubionymi przyprawami, solą oraz pieprzem.
- 2Grilluj na patelni aż do uzyskania złocistego koloru.
Przygotowanie pesto:
- 3Brokuły wrzuć na wrzącą wodę i gotuj przez około 3–4 minuty.
- 4Zmiksuj ze sobą ugotowane brokuły, oliwę z oliwek, zmiażdżony ząbek czosnku, parmezan, sok z cytryny oraz sól i pieprz.
Przygotowanie kanapek:
- 5Pieczywo posmaruj przygotowaną pastą.
- 6Następnie dodaj grillowanego indyka i plastry pomidora.
- 7Całość podgrzej w tosterze.
Wartości odżywcze w:
~130 kcal
~220 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 6.1 g |
Tłuszcze: | 4.4 g |
Węglowodany: | 16.2 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 10.3 g |
Tłuszcze: | 7.4 g |
Węglowodany: | 27.6 g |
SKŁADNIKI
Chleb Graham | 60 g(2 x kromka) |
Brokuły | 40 g |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Ser Parmezan | 4 g(1 x łyżeczka) |
Czosnek | 2.5 g(0.5 x ząbek) |
Pomidor | 40 g(2 x plaster) |
Indyk tuszka | 20 g |
KOMENTARZE