Grillowane kanapki z pesto z brokułów, serem feta, pomidorem, oliwkami i bazylią

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Przygotowanie pesto:

  1. 1Brokuły wrzuć na wrzącą wodę i gotuj przez około 3–4 minuty.
  2. 2Zmiksuj ze sobą ugotowane brokuły, jogurt naturalny, zmiażdżony ząbek czosnku, sok z cytryny oraz sól i pieprz.

Przygotowanie kanapek:

  1. 3Pieczywo posmaruj przygotowaną pastą.
  2. 4Następnie dodaj ser feta, plastry pomidora, oliwki i liście bazylii.
  3. 5Całość podgrzej w tosterze.
~103 kcal ~200 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 4.9 g
Tłuszcze: 2.5 g
Węglowodany: 14.7 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 9.6 g
Tłuszcze: 4.9 g
Węglowodany: 28.7 g

SKŁADNIKI

Chleb Graham 60 g(2 x kromka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 10 g(1 x łyżeczka)
Brokuły 40 g
Czosnek 2.5 g(0.5 x ząbek)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)
Ser typu Feta 15 g(0.5 x garść)
Pomidor 40 g(2 x plaster)
Oliwki zielone marynowane 10 g(2 x sztuka)
Bazylia liście świeże 15 g(3 x liść)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane