Grillowane kanapki z pesto z rukoli, mozzarellą i czerwoną papryką
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
Przygotowanie pesto:
- 1Zmiksuj ze sobą rukolę, oliwę z oliwek, zmiażdżony ząbek czosnku, parmezan, sok z cytryny oraz sól i pieprz.
Przygotowanie kanapek:
- 2Pieczywo posmaruj przygotowaną pastą.
- 3Następnie dodaj plastry mozzarelli i plastry czerwonej papryki.
- 4Całość podgrzej w tosterze.
Wartości odżywcze w:
~184 kcal
~236 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 8.6 g |
Tłuszcze: | 6.9 g |
Węglowodany: | 21.6 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 11.0 g |
Tłuszcze: | 8.9 g |
Węglowodany: | 27.6 g |
SKŁADNIKI
Chleb Graham | 60 g(2 x kromka) |
Rukola świeża | 20 g(1 x garść) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Ser Parmezan | 4 g(1 x łyżeczka) |
cytryna | 3 g(1 x łyżeczka) |
Czosnek | 2.5 g(0.5 x ząbek) |
Ser mozzarella | 15 g(0.5 x porcja) |
Papryka czerwona | 20 g(2 x plaster) |
KOMENTARZE