Grillowane kanapki z pesto z rukoli, mozzarellą i czerwoną papryką

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Przygotowanie pesto:

  1. 1Zmiksuj ze sobą rukolę, oliwę z oliwek, zmiażdżony ząbek czosnku, parmezan, sok z cytryny oraz sól i pieprz.

Przygotowanie kanapek:

  1. 2Pieczywo posmaruj przygotowaną pastą.
  2. 3Następnie dodaj plastry mozzarelli i plastry czerwonej papryki.
  3. 4Całość podgrzej w tosterze.
~184 kcal ~236 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 8.6 g
Tłuszcze: 6.9 g
Węglowodany: 21.6 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 11.0 g
Tłuszcze: 8.9 g
Węglowodany: 27.6 g

SKŁADNIKI

Chleb Graham 60 g(2 x kromka)
Rukola świeża 20 g(1 x garść)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Ser Parmezan 4 g(1 x łyżeczka)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)
Czosnek 2.5 g(0.5 x ząbek)
Ser mozzarella 15 g(0.5 x porcja)
Papryka czerwona 20 g(2 x plaster)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane