Grillowane kanapki z sałatą, indykiem, awokado i czerwoną papryką

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Przygotowanie indyka:

  1. 1Pierś z indyka oprósz delikatnie ulubionymi przyprawami, solą oraz pieprzem.
  2. 2Grilluj na patelni aż do uzyskania złocistego koloru.

Przygotowanie kanapek:

  1. 3Na pieczywie ułóż liście sałaty.
  2. 4Następnie dodaj grillowanego indyka, plastry awokado oraz pokrojoną czerwoną paprykę.
  3. 5Całość podgrzej w tosterze.
~135 kcal ~189 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.8 g
Tłuszcze: 3.7 g
Węglowodany: 19.4 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 8.2 g
Tłuszcze: 5.2 g
Węglowodany: 27.1 g

SKŁADNIKI

Chleb Graham 60 g(2 x kromka)
Sałata 10 g(2 x liść)
Awokado 30 g(2 x plaster)
Indyk tuszka 20 g
Papryka czerwona 20 g(2 x plaster)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane