Grillowane kanapki z serem feta, pomidorami, oliwkami i bazylią
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Na pieczywie ułóż liście sałaty.
- 2Następnie dodaj pokrojony ser feta, oliwki oraz plastry pomidora.
- 3Udekoruj listkami bazylii.
- 4Całość podgrzej w tosterze.
Wartości odżywcze w:
~123 kcal
~185 kcal
Zdrowy przepis
| Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
|---|---|
| Białko: | 5.6 g |
| Tłuszcze: | 3.1 g |
| Węglowodany: | 17.9 g |
| Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
|---|---|
| Białko: | 8.4 g |
| Tłuszcze: | 4.6 g |
| Węglowodany: | 26.8 g |
SKŁADNIKI
| Chleb Graham | 60 g(2 x kromka) |
| Sałata | 10 g(2 x liść) |
| Ser typu Feta | 15 g(0.5 x garść) |
| Oliwki zielone marynowane | 10 g(2 x sztuka) |
| Pomidor | 40 g(2 x plaster) |
| Bazylia liście świeże | 15 g(3 x liść) |
KOMENTARZE