Gulasz wołowy z kaszą gryczaną, warzywami i buraczkami

Posiłek 90 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Mięso umyj, drobno pokrój i krótko grilluj na patelni na oliwie z oliwek. Cebulę, marchewkę, pietruszkę oraz seler umyj i drobno pokrój. Warzywa oraz mięso przełóż do naczynia żaroodpornego, zalej wodą lub bulionem warzywnym. Dodaj ziele angielskie, gałkę muszkatołową, kurkumę oraz sól i pieprz. Całość piecz przez 60-90 minut w 200 stopniach. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Buraczki zetrzyj na tarce, skrop sokiem z cytryny i dopraw solą oraz pieprzem. Gulasz podawaj z kaszą oraz buraczkami.

~109 kcal ~593 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 6.8 g
Tłuszcze: 3.2 g
Węglowodany: 13.0 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 36.8 g
Tłuszcze: 17.5 g
Węglowodany: 71.1 g

SKŁADNIKI

Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Marchew 45 g(1 x sztuka)
Pietruszka korzeń 80 g(1 x sztuka)
Seler korzeniowy 50 g(0.5 x porcja)
Filet saute z polędwicy wołowej 100 g(1 x porcja)
Ziele angielskie 4 g(1 x łyżeczka)
Gałka muszkatołowa 5 g(1 x łyżeczka)
Kurkuma 5 g(1 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 8 g(1 x łyżka)
Kasza gryczana 75 g
Burak 120 g(1 x sztuka)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane